Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Fromage med maräng

Marängbotten och fromage kan lagas till dagen före serveringen.

Serveringstips: passar till starkt kaffe och någon chokladdessert.

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(2)

Räcker till 6 portioner

Räcker till...

6 portioner

Ingredienser

Så gör du

Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk Maizena
  • 1 tsk ättika (12%)
Youghurtfromage
  • 4 dl Lindahls Yoghurt
  • 4 gelatinblad
Garnering
  • 3 kiwi
  • djupfrysta hallon
  • en liten klase blå vindruvor
  1. Marängbotten:
    Smörj ett bakplåtspapper och lägg det i en rund bakform med löstagbar kant.

  2. Vispa äggvitorna med elvisp och tillsätt sockret lite i taget.
    När smeten är fluffig och styv tillsättes salt, maizena och ättika. Vispa lite till.

  3. Bred ut smeten i formen, lite högre mot kanterna än i mitten.
    Värm ugnen till 200 grader. Sätt in formen längst ner i ugnen.

  4. Stäng av ugnen efter fem min och låt kakan stå kvar tills ugnen är kall
    eller gärna över natten.

  5. Yoghurtfromage:
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min.

  6. Värm Lindahls yoghurt, krama ur gelatinet och rör ner i Lindahls yoghurt tills de lösts upp.

  7. Häll upp fromagen i en skål och ställ den kallt minst 4 timmar till att stelna.

  8. Garnering: Lägg marängbotten på ett fat, skeda upp fromagen på marängen och dekorera.