Bild på Glasstårta med pistage, lime och blåbär

Glasstårta med pistage, lime och blåbär

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2011-04-18 09:19

Receptet ger

8
bitar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl grädde
  • 200 g Odense marsipan
  • 1 dl malda hackade pistagenötter
  • 1 riven lime
  • 5 äggulor
  • 1 msk florsocker
  • 1 ask blåbär

Gör så här

  1. Vispa grädden lätt. Riv marsipanen grovt och limen fint, vänd ner i grädden.

  2. Vispa äggulor och florsocker tills det är vitt och pösigt. Vänd samman grädden och äggvispet, strössla pistagenötter i botten på en tårtring och fyll upp med glassmeten.

  3. Frys i minst 6 timmar. Tag ut glasstårtan ur formen och dekorera med blåbär, vit choklad, citronmeliss och hel syltad lime.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.