Bild på Hemmagjord vaniljglass!

Hemmagjord vaniljglass!

bakbakaren
tis, 2011-04-19 16:11

 MUMS! Detta är en vaniljglass som smälter i munnen! Underbar och LJUVLIG!

Har du glassmaskin är det färdigt på ungefär 1tim 30 min. Om du låter glassen stelna i frysen tar det 2-6 tim. Låt den helst stelna under natten.

Lycka till! Kolla gärna in på min kladd och chokladkaka jag har lagt ut.

Sök på ''kladdkaka'' så kommer det upp. Det finns lite längre ner och ni vet ju mitt användarnamn så det är bara att leta. =)

 

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 st gelatinblad
  • 1 st vaniljstång
  • 3.5 dl vispgrädde
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 msk glukos Jag använde druvsocker (går lika bra)
  • 6 st äggulor, ekologiska
  • 1.2 dl strösocker

Gör så här

  1. - Lägg gelatinblad i kallt vatten minst 5 minuter.

  2. - Skär vaniljstång på längden.

  3. - Skrapa ner fröna i en kastrull, och även stången

  4. - Tillsätt grädde, mjölk och glukos.

  5. - Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.

  6. - Koka gräddblandningen och ta den från spisen.

  7. - Vispa ner försiktigt i ägg och socker smeten.

  8. - Ställ blandningen på spisen och vispa konstant tills smeten tjocknat. Viktigt!

  9. OBS! Smeten får inte koka!

  10. - Ta av från plattan och plocka ur vaniljstången.

  11. - Tillsätt gelatinbladet och vispa tills det smält.

  12. - Häll upp i en bunke och kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i kallt vattenbad.

  13. - Kör smeten i glassmaskin 30-45 minuter eller lägg in smeten i frysen tills den stelnat.

  14. - Om du kör smeten i glassmaskin är den godast derekt efter tillagning då den fortfarande är krämig och mjuk. Eller så ställer du glassen i frysen.

Gud vilken god glass! Jag åt

Gud vilken god glass! Jag åt nästan upp hela glassburken!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.