Bild på Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping

Kryddig pannacotta med jordgubbs- och limetopping

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 20:06

En ljuvlig dessert av lenaste havre, kanel och kardemumma. Tillsammans med jordgubbar och lime blir det en fin brytning. Du bör göra den kvällen innan servering för att den ska stelna i kylen.

Du kan smaksätta din panna cotta med t ex riven vit blockchoklad, rivet citrusskal, stjärnanis eller vanilj.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Ingredienser:

Ingrediens

  • 5 msk strösocker
  • 1 krm mald kardemumma
  • 4 st gelatinblad
  • 5 dl Oatly iMat
  • 0,5 tsk mald kanel

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • 3 - 4 msk honung
  • 1 st pressad lime
  • 50 g frysta jordgubbar

Gör så här

  1. 1. Lägg gelatinbladen i en skål med vatten i 5 minuter.

    2. Koka upp Oatly iMat med socker och kryddor.

    3. Ställ kastrullen åt sidan.

    4. Tag upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull med en matsked vatten under omrörning.

    5. Vispa i det smälta gelatinet i iMat-blandningen.

    6. Häll det i fyra glas och låt det svalna lite innan det ställs in i kylen för att stelna över natten.

    7. Lägg jordgubbar, honung och limesaft i en kastrull och låt det koka ihop tills hälften återstår.

    8. Smaka av om det behövs mer sötma, tillsätt i så fall lite mer honung.

    9. Låt den svalna innan du fördelar det på toppen av den stelnade pannacottan.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.