Bild på Marängsviss Royal

Marängsviss Royal

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2010-05-31 17:16

Tips!

Vill du göra egen lyxig nougatglass? Ta glassen och blanda den med riven Odense Nougat och Odense Mandelmassa 50/50. Tillsätt så mycket Cointreau som du har samvete till, eller tills du känner en lagom smak. Sätt in glassen i frysen igen.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Variant 1 Choklad/blåbär

Ingrediens

  • Odense dessertsås choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 8 kulor vaniljglass
  • små maränger
  • blåbär (gärna färska)
  • hyvlad mandel

Rubrik

  • Variant 2 nougat/jordgubb

Ingrediens

  • Odense dessertsås nougat
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 8 kulor nougatglass
  • små maränger
  • jordgubbar (gärna färska)
  • hyvlad mandel

Gör så här

  1. Rosta den hyvlade mandeln i en torr stekpanna tills den fått färg.

  2. Bygg upp en topp av glasskulor, vispad grädde och maränger i en liten skål.

  3. Dekorera med bären.

  4. Ringla Odense Dessertsås över och garnera med den rostade mandeln.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.