Bild på Mjölkchokladpannacotta med inlagda tranbär

Mjölkchokladpannacotta med inlagda tranbär

Milda, www.milda.se
ons, 2010-11-17 16:12

Förberedelser ca 10 minuter

Tillagningstid ca 10 minuter

(4 timmar i kylskåp)

Receptet ger

4-6
personer

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • dl mjölk
  • dl Milda mat & visp 26 %
  • 100 g mjölkchoklad, hackad
  • 1 msk socker (kan uteslutas)
  • 3 gelatinblad
  • 250 g tranbär, frysta
  • 100 g strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin skalet av
  • riven choklad till garnering
  • mynta till garnering

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  2. Koka upp mjölken och Milda tillsammans med sockret. Dra åt sidan och rör ner chokladen, vispa tills chokladen helt har smält. Rör ner de urpressade gelatinbladen. Häll pannacottan i portionsformar. Placera dem i kylskåp i minst 3–4 timmar.

  3. Koka upp vatten, socker, apelsinskal och stjälkar av mynta och låt sjuda i 5 minuter. Dra av kastrullen och lägg i tranbären. Låt lagen svalna.

  4. När pannacottan har stelnat och tranbären svalnat, garnera med tranbär, låt gärna lite av sockerlagen följa med. Garnera gärna med riven choklad och mynta.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.