Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Nyponglass och äppelterrin

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Tips:
Det går at använda elvisp vid infrysningen. Ha visparmarna kvar i skålen frysen och koppla ihop elvispen varje gågn Du skall röra om.

Äppelterrinen och glassen går att förbereda flera dagar i förväg.
Du kan även värma terrinen i mikron före serveringen

Vote
(2)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Kategorier
Näringsvärde Äggfritt

Ingredienser

Så gör du

Glass
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 100 g nyponpure
  • 1½ dl florsocker
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 gelatinblad
  • 1 msk glykos
Äppelterrin
  • 400 g äpplen
  • 1/2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 2 msk kanel, malen
  • 2 msk glykos
  1. Glass:
    Lägg gelantinen blött i lite vatten.

  2. Koka upp grädden. Ta bort från spisen. Krama ur gelantinen och lägg den i grädden. Rör tills gelantinen har smält.

  3. Tillsätt alla övriga ingredienser och blanda väl. Låt kallna.

  4. Fyll i en skål och ställ i frysen. Rör om minst var 30:e minut för att få en slät konsistens. Täck över med lock eller matfilm när glassen är frusen.

  5. Äppelterrin:
    Dela äpplen i 4 delar. Ta bort kärnhuset. Tunnskiva äppelkvartingarna.

  6. Blanda vatten, socker och sirap/glykos och koka tills massan börjar bli ljusbrun.

  7. Tillsätt kanel. Häll karamellmassan i en ugnsfast form. Lägg äpplarna på karamellmassan.

  8. Baka i ugn i 30 minuter vid 150 grader.
    Låt svalna.

  9. Täck med matfilm och lägg på en skål eller tallrik och förvara under lätt press i minst tio timmar.

  10. Ta fram glassen och låt den tempereras i kylen i 30 minuter.

  11. Servera glass och äppelterrin var för sig.