Bild på Pannacotta

Pannacotta

cupcakees
mån, 2013-01-07 17:39

En riktigt god vaniljpannacotta med karamellsås.

Receptet ger

4-6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång alt. 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl strösocker
  • 3 st gelatinblad

Rubrik

  • Karamellsås

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 5 msk strösocker
  • 3 msk vatten

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt.
    Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull.
    Häll på vispgrädde och tillsätt sockret. Låt koka upp. Rör om och låt sjuda 1-2 minuter.
    Ta av kastrullen från plattan, viktigt! (det får inte koka när du lägger i gelatinbladen för då skär det sig.) Lägg i gelatinbladen och rör om så att de löser sig.
    Sila bort vaniljstången. Häll upp i portionsglas och ställ in i kylen minst 2 timmar så att det stelnar.

  2. Karamellsås:

    Smält smöret på svag värme i en stekpanna. Tillsätt strösocker och vatten. Rör om hela tiden med en träslev tills sockret smält. Öka värmen och fortsätt röra hela tiden. Ta såsen från värmen när den börjar bli brun. Låt svalna och ringla sedan över pannacottan. Servera med färska bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.