Bild på Pannacotta med halloncoulis
Bild på Pannacotta med halloncoulis
Bild på Pannacotta med halloncoulis

Pannacotta med halloncoulis

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-01-21 16:47

Recept på en pannacotta med halloncoulis. En halloncoulis är ett lite finare namn på hallonås. Smakar underbart tillsammans med den lena pannacottan.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 dl grädde
  • 2 dl yoghurt
  • 3 st gelatinblad
  • 1 dl socker
  • 1 st vaniljstång
  • valfri dekoration från Dr. Oetker

Rubrik

  • Halloncoulis

Ingrediens

  • 1 dl hallonpuré
  • 3 msk socker
  • 1 st gelatinblad
  • Juice från ½ citron

Gör så här

  1. Halloncoulis:

    Koka upp hallonpurén och tillsätt socker, citronjuice och gelatinblad, som legat i blöt ca 5 min.

    Häll upp i passande glas och låt svalna i kyl ca 1 timme.

     

    Pannacotta:

    Koka upp grädde och socker.

    Tillsätt frön från en vaniljstång.

    Blötlägg gelatinbladen i ca 5 min, krama ur, och lägg ned i grädden.

    Vispa ned yoghurten, och blanda runt.

    Häll upp i glasen med halloncoulisen, och låt svalna i kylen 1-2 timmar, så pannacottan satt sig. Dekorera med valfri dekoration. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.