Bild på Pannkakstårta

Pannkakstårta

Risenta, www.risenta.se
mån, 2010-05-10 19:23

En given favorit på barnkalaset!

Foto: Frida Wismar

Receptet ger

ca 15
pannkakor

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Pannkakor:

Ingrediens

  • 4 ägg
  • 2 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 dl dinkelmjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1/2 dl Risenta krossade linfrön
  • 1 tsk salt
  • smör till stekning

Rubrik

  • Fyllning:

Ingrediens

  • 200 g frysta tinade hallon
  • 1/2 dl Risenta rårörsocker

Rubrik

  • Topping:

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl färska bär

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, linfrö, salt och hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken.

  2. Beräkna 1 dl smet per pannkaka och grädda i stekpanna till fin gyllenbrun färg. Låt svalna ordentligt.

  3. Varva pannkakor och sylt till önskad höjd på tårtan.

  4. Vispa grädden fluffig.

  5. Toppa tårtan med vispgrädden och lite färska bär.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.