Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Persikoclafoutis

Recept på en clafoutis, som är en fransk bärefterrätt. Clafoutis påminner lite om en lyxig ugnspannkaka med bär eller frukt.

Vote
(1)

Räcker till 1 st springform

Räcker till...

1 st springform

Ingredienser

Så gör du

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 100 g smör
  • ca 2 tsk Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 burk persikohalvor i lag
  • Sätt ugnen på 175 grader.

    Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.

    Blanda ned vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Blanda runt till en jämn smet.

    Häll ned hackade apelsinskal, och häll i bittermandelarom.

    Smält smöret i gryta, och tillsätt försiktigt i smeten.

    Smöra springfomen, och bröa med strösocker i botten och upp på kanterna. Häll i kaksmeten i springformen.

    Hacka persikohalvorna lite lätt, och tryck ned i smeten. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.

    Avsluta med att strö lite strösocker över kakan innan servering.