Bild på Persikoclafoutis
Bild på Persiko clafoutis
Bild på Persiko clafoutis
Bild på Persiko clafoutis
Bild på Persiko clafoutis

Persikoclafoutis

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2015-02-04 16:53

Recept på en clafoutis, som är en fransk bärefterrätt. Clafoutis påminner lite om en lyxig ugnspannkaka med bär eller frukt.

Receptet ger

1
st
springform

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 6 st äggvitor
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 påse Dr. Oetker mandelspån
  • 50 g Dr. Oetker Apelsinskal
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 100 g smör
  • ca 2 tsk Dr. Oetker bittermandelarom
  • 1 burk persikohalvor i lag

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

     

    Vispa äggvita och florsocker poröst i en bunke.

     

    Blanda ned vetemjöl, mandelmjöl och bakpulver. Blanda runt till en jämn smet.

     

    Häll ned hackade apelsinskal, och häll i bittermandelarom.

     

    Smält smöret i gryta, och tillsätt försiktigt i smeten.

     

    Smöra springfomen, och bröa med strösocker i botten och upp på kanterna. Häll i kaksmeten i springformen.

     

    Hacka persikohalvorna lite lätt, och tryck ned i smeten. Grädda i ugnen i ca 20-25 min.

     

    Avsluta med att strö lite strösocker över kakan innan servering.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.