Bild på Ris Malta

Ris Malta

Lindahls mejeri, www.lindahlsmejeri.com
tors, 2010-04-22 09:22

Gjord med Lindahls Grekisk Yoghurt.

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Risgrynsgröt

Ingrediens

  • 1,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 dl grötris (rundkornigt)
  • 4 dl mjölk
  • 0,5 dl socker
  • 1 krm salt

Rubrik

  • Ris Malta

Ingrediens

  • 1,5 dl Lindahls Yoghurt
  • 1 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 droppe bittermandelolja (kan uteslutas)
  • apelsin eller mandariner till garnering

Gör så här

  1. Koka risgrynsgröt av ingredienserna enligt ovan. Sänk värmen när mjölken har kokat upp. Det räcker om gröten knappt sjuder. Rör om ofta så att gröten inte bränns vid. Koktiden är c:a 30 minuter. Kyl ner riset snabbt när det är färdigkokt.

  2. Vispa grädden.

  3. Rör ihop Lindahls yoghurt med apelsinjuice och bittermandelolja (kan uteslutas). Blanda det kalla riset med yoghurt och slutligen lyft den vispade grädden under blandningen.

  4. Riset kan stå någon dag i kylen om den övertäcks med plastfilm.

  5. Strax före servering garneras rätten med klyftor eller skivor av skalad apelsin eller mandarin.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.