Bild på Saffransfondant med vit choklad

Saffransfondant med vit choklad

cakebymary, http://cakebymary.se/
tors, 2017-12-07 16:47

Smaken av saffran passar utmärkt så här när det är juletider, och saffransfondanten blir en perfekt avslutning på jul- eller adventsmiddagen.

Receptet ger

2
st
portionsformar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g smör
  • 1 påse saffran
  • 100 g vit choklad
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk Dr Oetker vaniljsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 st ägg

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • florsocker
  • färska hallon
  • ev. citronmellis

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen. Häll i saffranet i kastrullen. 

  2. Hacka chokladen och rör ner den i kastrullen tills den har smält. Blanda i strösocker och vetemjöl. 

  3. Tillsätt ett ägg i taget under kraftig omrörning. 

  4. Fördela smeten i 2 smorda portionsformar. Grädda mitt i ugnen i 9-10 min i 225 grader. 

  5. Stjälp upp bakelserna och pudra över lite florsocker. Dekorera med färska hallon och ev. citronmeliss. Servera med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.