Bild på Saffranspannacotta

Saffranspannacotta

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2018-11-28 07:53

Recept på en ljuvlig pannacotta med smak av saffran och vanilj. Denna juldessert passar lika bra på julbordet eller varför inte servera den i små snapsglas som tilltugg till glöggen. Vi har valt att använda Vegegel som är vegetariskt alternativ till gelatin. Om du vill använda vanlig gelatin behöver du 2 blad till en sats. Pannacottan går supersnabbt att förbereda men behöver stå ca 3 timmar i kylskåp för att stelna.

Receptet ger

4-6
st
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 påse Dr. oetker vegegel alt 2 st gelatinblad
  • 1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 1 msk Dr. Oetker Saffransarom

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • vispad grädde
  • lingon

Gör så här

  1. Skär ett snitt längs långsidan på vaniljstången och skrapa ur kärnorna. (Om du använder gelatinblad i stället för vegegel, blötlägg dem ett par minuter i kallt vatten.)

  2. Vispa samman grädde, socker, vegegel (eller de urkramade gelatinbladen) , saffransarom och vaniljkärnor i en kastrull. Koka upp under omröring.

  3. Fördela den varma saffransgrädden i glas eller formar. Vi har använt små glöggmuggar.
    Ställ i kylskåp i ca 3 timmar.

  4. Innan servering: Dekorera med en klick vispad grädde och lingon.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.