Bild på Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

Smält rabarber med plättar och vaniljfluff

Milda, www.milda.se
tors, 2010-05-27 10:31

Receptet ger

6
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Plättsmet

Ingrediens

  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 1 krm salt
  • 2,5 dl Milda Vanilj Visp

Rubrik

  • Rabarberkompott

Ingrediens

  • 3 st rabarber
  • 0,5 dl vitt vin
  • 2 dl vit sirap
  • 1 st kanelstång

Gör så här

  1. 1. Börja med plättarna. Vispa ihop mjölk och mjöl till en slät smet. Knäck ner ett ägg i taget, vispa ordentligt mellan varje ägg. Tillsätt flytande Milda och salt. Låt smeten stå och svälla i 20-30 minuter.

    2. Grädda plättarna i plättlaggen. Eventuellt får lite mer margarin tillsättas i plättlaggen efter andra omgången plättar. Låt plättarna svalna.

    3. Vispa Milda Vanilj Visp till tjock och fluffig konsistens. Ställ in i kylen.

    4. Skär ner halva mängden rabarber till rabarberkompotten i bitar och koka dem tillsammans med övriga ingredienser till en simmig konsistens. Sila bort rabarberbitarna så att en klar rosa-röd sås återstår.

    5. Skiva resten av rabarbern och koka upp dem hastigt i rabarbersåsen, låt svalna.

    6. Vid servering; börja med en bädd av rabarberkompott på desserttallriken. Varva sedan plättar med Milda VaniljVisp.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.