Bild på Snöägg

Snöägg

Svenska Lantägg, www.svenskalantagg.se
tis, 2010-04-27 12:50

Receptet ger

ca 10
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 7,5 dl mjölk

Rubrik

  • Karamelliserat socker

Ingrediens

  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna hårt i en bunke.

  2. Tillsätt socker och salt, lite i taget och fortsätt vispa tills du kan forma styva, blanka topppar av äggvitan.

  3. Värm mjölken i en vid kastrull. Använd två matskedar och forma ägg av äggvitan. Lägg dem försiktigt i den varma, nästan kokande, mjölken.

  4. Snöäggen får inte nudda varandra under kokningen. Vänd dem efter en minut och låt koka ytterligare en minut.
    Lyft upp dem med hålslev och låt dem torka på en kökshandduk.

  5. Låt socker och vatten koka i en tjockbottnad kastrull på medellvärme. Rör inte, men sväng på kastrullen då och då.

  6. När sockret börjar bli svagt nötbrunt är det färdigt, det tar ca 4 minuter. Använd direkt, karamellen stelnar fort.

  7. Servera snöäggen flytande på vaniljsåsspegel i djupa tallrikar och ringla över lite karamelliserat socker.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.