Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)
Vote
(4)

Räcker till ca 10 st

Räcker till...

ca 10 st

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 4 äggvitor
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 7,5 dl mjölk
Karamelliserat socker
  • 1 dl socker
  • 0,5 dl vatten
  1. Vispa äggvitorna hårt i en bunke.

  2. Tillsätt socker och salt, lite i taget och fortsätt vispa tills du kan forma styva, blanka topppar av äggvitan.

  3. Värm mjölken i en vid kastrull. Använd två matskedar och forma ägg av äggvitan. Lägg dem försiktigt i den varma, nästan kokande, mjölken.

  4. Snöäggen får inte nudda varandra under kokningen. Vänd dem efter en minut och låt koka ytterligare en minut.
    Lyft upp dem med hålslev och låt dem torka på en kökshandduk.

  5. Låt socker och vatten koka i en tjockbottnad kastrull på medellvärme. Rör inte, men sväng på kastrullen då och då.

  6. När sockret börjar bli svagt nötbrunt är det färdigt, det tar ca 4 minuter. Använd direkt, karamellen stelnar fort.

  7. Servera snöäggen flytande på vaniljsåsspegel i djupa tallrikar och ringla över lite karamelliserat socker.