Bild på Tobleroneglass

Tobleroneglass

annoest
tis, 2011-07-19 22:28

En len, kall, chokladglasskräm som bara smälter...

Receptet ger

ca 4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 2 st ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g tobleronechoklad (jag använde ljus toblerone)
  • 2 dl vispgrädde (ej vispad)

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg och socker i en kastrull.

  2. Tillsätt mjölk och sjud krämen under vispning tills den tjocknar.

    OBS! Krämen får inte koka, då kan den skära sig.

  3. Dra av kastrullen från plattan. Bryt tobleronen i bitar och låt dem smälta i den varma krämen.

  4. Blanda i grädden och rör om. Häll upp smeten i en avlång form eller i portionsformar.

  5. Ställ i frysen i minst fyra timmar, du behöver inte röra i smeten under tiden.

Häller man i grädden när

Häller man i grädden när smeten år varm eller kall?

Hoppas att den är go

Hoppas att den är go

är det en glass?

är det en glass?

Super smaskig

Super smaskig

Perfekt! jag sitter här och

Perfekt! jag sitter här och letar och så ser jag denna <3

Jag älskade den

Jag älskade den

Så god och så enkel! Det lär

4

Så god och så enkel! Det lär bli mer sån glass här i sommar. Perfekt efterrätt att bjuda på.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.