Bild på Vaniljbrylé med ananas & passionsfruktkompott

Vaniljbrylé med ananas & passionsfruktkompott

Oatly, www.oatly.se
tis, 2010-05-11 20:40

Receptet ger

4
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Vaniljbrylé:

Ingrediens

  • 4 dl Oatly iMat
  • 1 dl Oatly havredryck
  • 1 st vaniljstång
  • 0,5 dl strösocker
  • 6 st äggulor

Rubrik

  • Fruktkompott:

Ingrediens

  • 4 dl ananas i tärningar, renskuren
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker
  • 3 st passionsfrukter

Gör så här

  1. 1. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Vispa samman allt i en bunke och låt vila en timme.

    2. Rör om i bunke försiktigt och skumma av bubblor innan smeten hälls upp i formar.

    3. Baka av på 100 grader tills smeten satt sig. Tar ca 60-70 min beroende på hur kall smeten är från början.

    4. Kyl den genast när den är klar.

    5. Strö på ett tunt skikt socker som bränns till karamell under grillelementet i ugnen eller med en gasolbrännare.

    6. Dela och skrapa innehållet ur passionsfrukterna i en kastrull.

    7. Tillsätt vatten, socker och låt koka samman under 5-7 min. Lägg därefter i ananastärningarna och rör om. Fortsätt koka om en segare konsistens önskas.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.