Vaniljbrylé med ananas & passionsfruktkompott
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Vaniljbrylé:
- 4 dl Oatly iMat
- 1 dl Oatly havredryck
- 1 st vaniljstång
- 0,5 dl strösocker
- 6 st äggulor
Fruktkompott:
- 4 dl ananas i tärningar, renskuren
- 0,5 dl vatten
- 0,5 dl strösocker
- 3 st passionsfrukter
1. Dela vaniljstången och skrapa ur kornen. Vispa samman allt i en bunke och låt vila en timme.
2. Rör om i bunke försiktigt och skumma av bubblor innan smeten hälls upp i formar.
3. Baka av på 100 grader tills smeten satt sig. Tar ca 60-70 min beroende på hur kall smeten är från början.
4. Kyl den genast när den är klar.
5. Strö på ett tunt skikt socker som bränns till karamell under grillelementet i ugnen eller med en gasolbrännare.
6. Dela och skrapa innehållet ur passionsfrukterna i en kastrull.
7. Tillsätt vatten, socker och låt koka samman under 5-7 min. Lägg därefter i ananastärningarna och rör om. Fortsätt koka om en segare konsistens önskas.