Dinkelvåfflor

marie 30
fre, 2010-05-28 06:25

En nyttigare och matigare variant på klassiska våfflor.

Receptet ger

6-8
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl olivolja
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl dl Kungsörnen Siktat Dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt

Rubrik

  • Turkisk yoghurt

Gör så här

  1. Värm våffeljärnet.

    Blanda alla ingredienser till en smet, låt stå och svälla i ca 15 minuter.

  2. Häll ca 1 dl smet i våffeljärnet och grädda i 3-5 minuter.

    Servera våfflorna ljummna med en klick turkisk yoghurt.

Jättegott

Vilka goda våfflor, jag använde havredryck istället för mjölk och rapsolja istället för olivolja för det var vad som fanns hemma. Ska testa med kokosmjölk nästa gång, det borde bli gott.

Kan man använda vanligt mjöl

Kan man använda vanligt mjöl

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.