Donuts

Jussiycake, jussiycake.com
tis, 2017-10-31 10:07

Mindre donuts 

Receptet ger

40
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • Donuts
  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 4 dl mjölk
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 13 dl vetemjöl
  • Fritering
  • 1 l rapsolja
  • Fyllning/garnering
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl Nutella
  • 0,5 dl hallonsylt

Gör så här

  1. Donuts

     

    Smula ner jästen i en bunke Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm till max 37° och häll det över jästen.

    Tillsätt socker, salt, ägg och det mesta av mjölet.

    Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 min. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Kavla ut den till en platta, ca ½ cm tjock. Ta ut rundlar med ett mått, ca 10 cm i diameter. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckta ca 30 min. Rulla ihop några till bollar, utan att göra hål i dom.

    Hetta upp oljan till ca 180°. Fritera ringarna i omgångar 1 min på varje sida.  passa dom hela tiden, då det går ganska snabbt. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper.  

    Jag valde att fylla några med nutella, några med hallonsylt. Donutsen med hål i doppade jag i socker & kanel blandningen.

    vill man garnera dom är det bara att låta fantasin flöda:)

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.