Eclairer

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2017-07-05 11:43

Recept på klassisk fransk bakelse, som är toppad med härlig mörk choklad och fylld med len vaniljkräm.

Receptet ger

35
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,25 dl vatten
  • 1,25 dl mjölk
  • 120 g osaltat smör
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 st ägg

Rubrik

  • Vaniljkräm:

Ingrediens

  • 1 påse Dr. Oetker vaniljkräm
  • 5 dl mjölk

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 150 g mörk choklad 70%
  • Dr. Oetker Choco decor

Gör så här

  1. Koka upp vatten, mjölk, smör och salt i en kastrull. Rör ner mjölet och låt degen koka ihop ett par minuter på svag värme under konstant omrörning.

    Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och arbeta in det ordentligt.

    Sätt ugnen på 200 grader.

    Fyll en spritspåse med degen, använd gärna en krusad tyll. Spritsa ut 1,5 cm breda längder, ungefär 6-7 cm långa, på ett bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen. Sänk värmen till 180 grader efter 5 min, och grädda tills de är gyllene ca 15 min.

    Stäng av ugnen, sätt luckan på glänt och låt dem vila 5 min.Ta ut ur ugnen och gör ett litet hål på toppen. Invändig ånga försvinner och du får en bättre konsistens.

    Vispa vaniljkrämen med 5 dl kall mjölk. Ställ i kylen 20 min så den sätter sig lite.

    Smält chokladen i ett vattenbad.

    Dela eclairerna och bred på vaniljkräm. På med locket och pensla på den smälta chokladen. Dekorera med Choco dekor innan chokladen stelnat. Servera färska!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.