Farmors siktkakor

sim2fil
tis, 2015-01-13 11:48

De här brödkakorna bakade alltid farmor och receptet är busenkelt att lyckas med!

Receptet ger

4
brödkakor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk rumstempererad
  • 25 g smör rumstempererat
  • 2 msk brödkryddor
  • 2 tsk salt
  • 2 msk sirap
  • 500 g rågsikt
  • 200 g vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en degbunke, häll över mjölken och rör till jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser, vänta dock med vetemjölet. Arbeta degen jämn och tillsätt vetemjöl tills degen är smidig och lagom fast.

  2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

     

  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den smidig. Dela degen i fyra delar och kavla ut varje del till en rund brödkaka. Låt bördkakorna jäsa på plåt ca 30 min.

  4. Grädda brödkakorna i mitten av ugnen i 10 min i 200 graders värme.

Av gäst 20171021

Bakar ofta dessa siktkakor men tillsätter hela linfrön för att få lite struktur i brödet. Jättegott.

Mycket bra och enkelt

Mycket bra och enkelt

Toppen recept jättfina o goda

Toppen recept jättfina o goda

Jag gillar oxå sikt kaka. Men

Jag gillar oxå sikt kaka. Men ska man inte picka kakan oxå? Med gaffel?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.