Fröknäcke

Homemadefika, homemadefika.com
ons, 2016-11-30 14:26

Recept på ett knaprigt fröknäcke som går alldeles utmärkt att göra glutenfritt genom att byta ut grovt rågmjöl till majsmjöl. 

Receptet ger

2
plåtar
fröknäcke

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl olivolja
  • 1,5 dl sesamfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl grovt rågmjöl (går också att byta ut mot majsmjöl
  • 1/4 dl chiafrön
  • 1 tsk salt
  • 4 dl kokande vatten
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 140 grader varmluft.

    Blanda alla torra ingredienser. Koka upp vattnet och tillsätt det och olivoljan i fröerna. Blanda till en jämn blandning.

    Platta ut på två bakplåtspapper på plåt och strö över flingsalt. Grädda i ugnen i 50-60 minuter.

    Ta ut och låt svalna. Bryt i lämpliga bitar.

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.