Fruktpizza

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tors, 2016-07-07 13:00

Recept på nya baktrenden är att göra pizza i form av ett bakverk.

Den går att variera i oändlighet och är verkligen super enkel att göra. Jag gör min på en glutenfri mandelbotten för en tunn och frasig "pizzabotten" och sen är det bara att ha på allt som du gillar.

Receptet ger

1
pizza

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g mandelmassa
  • 1 dl strösocker
  • 2 stora äggvitor
  • valfri garnering; jag använde nutella, kiwi, jordgubb, blåbär och riven vit choklad

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 190 grader.

     

    2. Riv mandelmassan ner i en bunke.

     

    3. Tillsätt strösockret och vispa ihop.

     

    4. Fortsätt vispa samtidigt som du tillsätter en äggvita i taget.

     

    5. Om du har stora bitar mandelmassa i smeten kan du mixa lite med stavmixer för att få den helt slät.

     

    6. Täck en form med avtagbara kanter (20 cm i diameter) men bakplåtspapper och häll i smeten i den.

     

    7. Grädda din botten i mitten av ugnen i 15-20 minuter.

     

    8. Låt pizzabotten svalna helt innan du garnerar. Förvaras i kylskåpet.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.