Bild på Bär puré

Bär puré

Jaankan
fre, 2016-06-03 11:06

Bärpuré används med fördel till olika bärmousser. Bara din egen fantasi sätter gränserna. Här följer ett grundprecept på bärpuré...

Eller att ringla över desserterna, glassen, bakelserna.

 

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1000 gram bär (hallon,jordgubbar,blåbär,körsbär)
  • 6 dl socker
  • 1 dl vatten Varieras beroende på hur mycket vätska bären innehåller. Men används mest för att det inte ska bränna i botten om du använder frysna bär.

Gör så här

  1. väg upp bären och lägg dom i en stor krastrull

  2. Häll över socker och vatten.

  3. Koka upp och rör om där och då så det inte bränner i botten.

  4. Låt koka tills alla bären mosats.

  5. Mixa med stavmixer

  6. Sila genom en finmaskig sil så att kärnor och orenheter försvinner.

  7. Häll upp i en burk. Låt svalna.

  8. Perfekt att frysa in och ta fram när det behövs :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.