Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(21)

Krämer och fyllningar till tårtor

Oatly http://www.oatly.se

Vote
(21)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Ingredienser

Så gör du

Vanilj - och kakaokräm
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl Oatly havredryck
  • 2 dl Oatly iMat
  • 1 dl maizena - majsstärkelse
  • 3 msk florsocker
  • 0,5 dl kakao
Chokladkräm
  • 3 dl florsocker
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl Oatly havredryck
  • 3 äggulor
  • 2 msk kakao
Tips på smaksättning 1:
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk pressad saft av apelsin
  • 1 msk kakaopulver (blandas med florsockret)
Tips på smaksättning 2:
  • 3 dl florsocker
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 2 msk vatten
Tips på smaksättning 3:
  • 3 dl florsocker
  • 0,33 paket saffran upplöst i vatten
  • 3 msk vatten
Tips på smaksättning 4:
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk hushållsfärg
  • 3 msk vatten
Grundrecept sockerglasyr:
  • 3 dl florsocker
  • 3 dl vatten
  • Chokladkräm:
    1. Rör samman margarin, florsocker och kakao.

    2. Tillsätt äggulorna en i taget under vispning för hand.

    3. Tillsätt Havredrycken.

    4. Används som fyllning eller garnering. Krämen går även bra att spritsa.

    Vanilj- och kakaokräm:
    1. Blanda alla ingredienser utom maizenan i en bred kastrull.

    2. Koka upp. Rör ut maizenan i lite kallt vatten och vispa i kastrullen.

    3. Låt koka 1 min under omrörning.

    4. Kyl krämen genom att ställa kastrullen i kallt vatten.

    5. Täck med plastfolie så att det inte bildas en torr yta.

    När krämen är kall går den utmärkt att använda som fyllning och som heltäckande dekoration. Det går också bra att blanda i lite bär (t ex blåbär) i krämen, se vidare under tips och smakkombinationer till tårta.

    Grundrecept sockerglasyr:
    1. Blanda samman de ingredienserna och tillsätt eventuell smaksättning (se nedan).

    2. Rör tills glasyren är jämn och slät.

    3. Använd en spritspåse, antingen hemmagjord i smörgåspapper eller engångssprits.

    Tips och smakkombinationer till tårta

    Choklad- och jordgubbstårta:
    1. Koka chokladkräm enligt ovan.

    2. Lägg ihop tårtan med chokladkräm och jordgubbssylt.

    3. Pudra över kakao på toppen.

    4. Garnera med jordgubbar och spritsad florsockerglasyr, gärna med jordgubbssmak.

    Vaniljhallonkräm och aprikoser:
    1. Koka vaniljkräm genom att tillaga vanilj- och kakaokräm enligt ovan men uteslut kakaon.

    2. Tina 2 dl djupfrysta hallon och låt dem koka ihop så att en del vätska försvinner.

    3. Låt svalna och blanda i vaniljkrämen.

    4. Varva vaniljhallonkrämen med mosade konserverade aprikoser.

    5. Garnera med hallon och spritsa kors och tvärs med kakaoglasyr.

    Chokladblåbärskräm och vaniljsås:

    1. Koka dubbel sats av vanilj- och kakaokräm enligt recept ovan.

    2. Tina 3 dl djupfrysta blåbär och låt dem koka ihop så att en del vätska försvinner.

    3. Låt svalna och blanda med vanilj- och kakaokrämen.

    4. Använd chokladblåbärskrämen som fyllning och till att täcka tårtan med.

    5. Pudra över florsocker och garnera med blåbär.

    6. Servera Oatly vaniljsås vispad och kall till tårtan.

    Rabarbersylt och jordgubbar:
    1. Använd rabarbersylt som fyllning.

    2. Koka vaniljkräm genom att tillaga vanilj- och kakaokräm enligt ovan men uteslut kakaon.

    3. Toppa tårtan med denna kräm.

    4. Garnera med färska jordgubbar.

    Tips på ytterligare garnering:
    Skär en rabarberstjälk i 5 mm skivor. Koka rabarbern med 1/2 dl socker i en kastrull tills rabarbern är mjuk. Sila av vätskan som bildats och koka ihop den till en sirapsliknande konsistens. Garnera tårtan med rabarber och jordgubbar. Ringla på rabarbersirapen.