Glutenfri Kladdkaka utan ägg, socker och mjölk!

Tinefis
mån, 2013-10-14 08:08

Det är många som är allergiska mot det ena och andra, eller helt enkelt inte tolererar vissa grejer.
Jag är en av dem.

Gluten, Laktos OCH Socker gör hemska saker med kropp och knopp.
Så jag har börjat så smått att baka utan dessa ingredienser.

Denna Kladdkaka är väldigt god, lite mäktig och perfekt till kaffet. =o)

Receptet ger

10-15
portioner
Man behöver inte lika mkt som man tror =o)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl valnötter
  • 3 dl mandelmjöl
  • 10-20 st urkärnade dadlar
  • 2 msk rå kakao
  • 2-4 msk starkt kaffe (beror helt på hur mkt kaffe smak du vill ha)
  • 1 dl kokosflingor + lite att dekorera med

Gör så här

  1. Lägg alla nötter i en matberedare och pulsera tills nötterna blivit små bitar, men inte mjöl!

  2. Tillsätt mandelmjölet, kokosflingorna, dadlarna och kaffet

  3. När allt blivit en god mix, "häll" ut det i en form och platta till

  4. Ställ in kladdkakan i kylskåpet i 30-60 minuter innan den ska serveras.

  5. Strö kokosflingor på toppen och dekorera eventuellt med nån frukt. Du kan servera med vispad grädde eller vispad kokosmjölk om du är mjölk intolerant. =o)

  6. Färdigt!

blä :(

blä :(

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.