Glutenfri mandeltårta

Shireen, shireen.se
tors, 2017-05-18 15:02

Recept på en härligt god tårta med mandelbotten, mörk choklad och apelsin. Passar perfekt för alla som är glutenallergiker. 

Receptet ger

8
portioner

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Mandelkaka:

Ingrediens

  • 6 st stora äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 dl mandelmjöl
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 200 g mörk choklad hackad
  • 2 st apelsiner zest

Rubrik

  • Ganache:

Ingrediens

  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 100 g mörk choklad

Rubrik

  • Garnering:

Ingrediens

  • torkade blomblad
  • pistagenötter

Gör så här

  1. Mandelkaka:

    Sätt ugnen på 175 grader. 

     

    Vispa äggvitorna och halva sockret med elvisp. 

     

    Blanda ner resten av sockret och vispa till en fast maräng. 

     

    Rör försiktigt ner mandelmjöl, vaniljpulver, hackad choklad och apelsinzest med en slickepott.

     

    För över allt till en 22-24 cm springform. 

     

    Grädda i mitten av ugnen i ca 25-30 min.

     

    Låt svalna helt och gör under tiden ganachen. 

     

     

  2. Ganache:

    Koka upp grädde och honung.

     

    Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Häll grädden över chokladen och rör runt till en slät blandning. Låt svalna i några minuter.

     

    Gör små hål i kakan men hjälp av tex en tandpetare. Häll ganachen över kakan och låt stå i rumstemperatur. 

     

    Tag bort sidorna på springformen och garnera med torkade blomblad och pistagenötter.

     

     

  3. Tips: Servera gärna med en klick vispgrädde. 

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.