Glutenfria lussebullar

annicake
sön, 2010-12-12 14:32

Visst ska man kunna njuta av lussebullar även som glutintolerant! Här är saftiga goa glutenfria lussebullar!

Receptet ger

20
st
lussebullar

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 75 gr smör
  • 2 dl mjölk
  • 1 pkt jäst för söta degar
  • 2 tsk Fiberhusk
  • 1 dl Kesella
  • 1 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 pkt saffran
  • 1 krm salt
  • 1 pkt, 500 gr sempers glutenfria mix spara ca 1 dl till utbakningen

Gör så här

  1. Smält smöret och tillsätt mjölken. värm till 37*

  2. Smula jästen i en bunke, häll över vätskan och tillsätt fiberhusken. Låt svälla ca 10 min

  3. Tillsätt ägg, kesella, saffran, socker och salt.

  4. Arbeta in mixen, spara ca 1 dl till utbakningen

  5. Låt jäsa övertäckt ca 30 min

  6. Fördela degen i ca bitar och snurra ihop till lussebullar. Låt jäsa ca 30 min.  Tryck i russin och pensla försiktigt med uppvispat ägg.

    Grädda i 250* ca 5-7 min mitt i ugnen

Supergoda

Alla älskar dom

Bäst

Shipommes så bra de blev!

Bra recept!

Jättegoda lussebullar!!!!!

Klockrent!

Hade inte tillräckligt av Lailas gula mjölmix så jag använde bovetemjöl också. Tror dock att detta mjöl gjorde så att det hade behövts lite mer socker. Annars klockrent recept! Lättarbetad deg och mjuka lussebullar, till skillnad från andra vetefria recept jag har använt tidigare.

Så härlig glutenfri deg!!!

Så härlig glutenfri deg!!! Toppen att jobba med!
Återstår att se om sonen godkänner de färdiga bullarna, degen fick iaf godkänt även på smaken.

Använde du bakmaskin? Om ja,

Använde du bakmaskin? Om ja, hur länge?

Bakmaskin

Använde bakmaskin men körde endast kort tid. Knappt nån minut. Endast tills mjölet beblanda sig med degspadet.

Bästa glutenfri bullarna jag

Bästa glutenfri bullarna jag upplevt! Jag tog Lailas mjölmix. Blev jätte bra!

Tack för mycket bra recept.

Tack för mycket bra recept. Lussekatterna blev de vackraste jag bakat, degen lätt att baka ut och goda blev dom också. Är även laktosintolerant. Byter alltid kesella mot kvarg, mjölk mot hälften grädde hälften vatten, allt laktosfritt inkl smör. Knådade degen mycket lite för hand och den blev perfekt.

Ska det va finmix el grovkix?

Ska det va finmix el grovkix?

jag bakade med finmix och det

jag bakade med finmix och det blev kanon så kör med det

Jättebra deg. Mina

Jättebra deg. Mina lussekatter blev kanonbra :-) . Kommer att använda mig av detta recept i framtiden.

Hej! Jag är mycket nöjd över

Hej!
Jag är mycket nöjd över detta recept och jag fick till bullarna lätt och smidigt.
God fortsättning

Blev ju riktigt bra för att

Blev ju riktigt bra för att vara glutenfritt! Men man måste tillsätta mer mjöl än det står i receptet och jag var tvungen att låta dem vara i ugnen längre. Sen är det nog bra om man ganska snart fryser in dem så de ej blir torra. Extra plus för att de inte var alltför söta.

Superbra recept!!

Superbra recept!!

Min deg blev också

Min deg blev också jättekladdig :(. Och då var jag noga med att arbeta den10 min pga ttidigare kommentar. Var helt enkelt tvungen att tillsätta mer mjöl. Får se om de blir torra sedan

Jag har följt receptet men

Jag har följt receptet men min deg blev jättekletig så vi fick lägga degen i bullformar, gick inte alls att röra den. Vad har jag gjort för fel?

Jag tillsatte också extra

Jag tillsatte också extra mjöl och de blev ändå saftiga

Man behöver mer mjöl en var

Man behöver mer mjöl en var receptet säger så tästa det efteråt

Kanske du arbetade degen för

Kanske du arbetade degen för kort tid i hushållsassistenten. Ska väl gå ca 10 min med mjölet i, då blir degen mer "arbetsvillig".

knåda för hand..

Hejsan! har nu bakat en sats och i lilla studentlägenheten finns endast handkraft...så knådade i princip bara precis så att (500g mjölmix minus en dl) försvunnit in i degen. degen var sedan precis så hanterbar att jag knappt behövde något mjöl vid utbakningen, drygt 3/4dl mix kvar! Då hade jag ändå i en matsked rapsolja, och även om bullarna blir goda kommer jag nog minska liite till på mjölet till nästa sats!

Ska testa detta recept

Ska testa detta recept imorgon på den årliga lussetävlingen med min kompis. En mogen banan kan ersätta halva sockermängden och bli lite nyttigare. Man kan även variera med riven morot i . Vissa menar att saffranssmaken kommer ut bättre om man blötlägger den i socker och cognac något dygn innan. Alla knep är tillåtna :)

Väntar på jäsningen just nu.

Väntar på jäsningen just nu. Lussenbullar är ett måste till jul och lucia och det här receptet verkar toppen :D Så nu vill jag bara att de ska bli klara! :)

Hej, hur länge knådar du

Hej, hur länge knådar du degen (i maskin) innan den ska jäsa?

Ja tog 10 mini assistenten ..

Ja tog 10 mini assistenten .. blev saftiga o flugiga o gosa.

Toppen bra! Goda!

Toppen bra!
Goda!

Tack för ett underbart bra

Tack för ett underbart bra recept.
Toppen Annicake!!!

Blev härlig deg! Vi gjorde

Blev härlig deg! Vi gjorde släta lussebullar och fyllde dem med smör blandat med vaniljsocker och florsocker, såå goda!! Gör ett hål i bullen och klicka i.

Helt underbara lussekatter!

Helt underbara lussekatter! Tack för receptet, det kommer bakas många fler :)

Mycket fina o goda men kan

Mycket fina o goda men kan man byta ut Kesellan mot creme fraich

Jätte goda!!

Jätte goda!!

Bakade dessa till mina

Bakade dessa till mina elever, de ÄLSKADE dem. Lussekatterna blev otroligt saftiga och goda. Jag använde Kesella med citrus och hade även i lite kardemumma i degen, blev riktigt, riktigt smarriga.

Tack! Kommer baka fler satser i jul

munsigt värre

munsigt värre

Jag väntar just på jäsning

Jag väntar just på jäsning och vill också påpeka att jag glömde sockret

Hei. Går det bra å erstatte

Hei. Går det bra å erstatte Kesella med naturell yoghurt ? Må ha laktosefri deg.

Hej! Vi är gluten och

Hej! Vi är gluten och mjölkfria. Jag ersatte mjölken med havregrädden "gott i maten", hade mjölkfritt margarin, ersatte Kesellan med sour spreme (mjölkfri cremefraice) och bakade på Lailas mjölk och glutenfria mjölmix från Kockens. Blev myxket lyckade!

Går det att ersätta sempers

Går det att ersätta sempers mjöl med tex finax glutenfria mjöl måntro?

Jag använde finax mjölmix.

Jag använde finax mjölmix. Funka perfekt! Har även testat andra mjölmixer som "leilas" (blå förpackning) :) Går bra att knåda! Och gott blir det / Maja

Supergoda bullar! Jag hade

Supergoda bullar! Jag hade lite riven mandelmassa + russin i och gjorde snurror.

Mycket bra recept :-) Hade

Mycket bra recept :-) Hade inge fiberhusk
så jag satt i 4 msk pofiber och det var kanonbra.! Superenkel deg a baka ut och gooda bullar :-)

Varför måste man ha i

Varför måste man ha i fiberhusk eller pofiber? Har det ngt med jäsningen att göra?

Bästa receptet hittills på

Bästa receptet hittills på glutenfria lussebullar!! :)

Super bra

Super bra

Toppenbra, provade samma

Toppenbra, provade samma recept (tog bort saffran) och bakade kanelbullar. :)

Bullarna blev suveränt

Bullarna blev suveränt fluffiga och saftiga! Tack för mycket bra recept! :) / Linda

Härligt att det är flera som

Härligt att det är flera som gillar receptet!
Sockret tillsätter man med salt och kesella. Ska fylla i det i receptet när jag har tillgång till datorn :-)
Har en deg på gång nu :-)
Annicake

Håller på baka dessa nu,

Håller på baka dessa nu, återkommer med resultat, men det står inte i receptet när man ska ha i sockret.. antar att det inte spelar så stor roll, men lätt att glömma när det inte står med.. :)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.