Bild på Glutenfria Munkar

Glutenfria Munkar

pillanbruno
tors, 2015-04-30 09:59

Helt underbara munkar,som går utmärkt att frys:)

Receptet ger

16
st
ca, det är beroende på hur stora man gör de:)

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 25 gram färsk jäst
  • 2,5 dl mjölk går även bra att änvända laktosfri mjölk
  • 0,5 msk Fiberhusk
  • 2 msk sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör rumsvarmt
  • 2 st äggulor rumsvarma
  • 340 gram glutenfri mjölmix jag använde finax den röda

Rubrik

  • Tillberdning och fyllning

Ingrediens

  • 1 liter olja För mig räckte det med en liter och ta en neutral olja
  • Valfri fyllning Här kan man välja fritt vad man vill ha i:)
  • en termometer

Gör så här

  1. Börja med att blanda kall mjölk med jästen, så den löses upp, vispa i fiberhusk så det blandas. Låt stå i tio minuter

  2. Blanda sirap, vaniljsocker, salt och äggulor. och ställ åt sidan. Väg upp mjölet. Det är ett rikt värde, ibland behövs mer och ibland minder. Men de två gånger jag har gjort munkar har 340 gram mjöl räckt.

  3. Blanda ner alla ingredienser i mjölkblandningen, ta lite mjöl i taget. Arbeta ihop till en deg. Den är lite kladdig men skall släppa fint i kanterna ändå.

  4. Plasta om den och ställ i kylen i två timmar.

  5. Ta ut den och lägg den på bänken med lite mjöl under. Knåda snabbt ihop den och ta ut 16 jämn stora bitar. Forma de till bollar och täck över med plast och låt jäsa i 30 minuter.

  6. Värm under tiden oljan till 170 grader. Se även till att ha ett lock i närheten.

  7. Lägg i två till tre munkar i taget, Fritera ca 4 minuter, vänd efter halva tiden. Lägg upp på hushållspapper och låt de rinna av. Lägg sedan över på ett fat och låt svalan en liten stund. Antingen gör man hål med hjälp av spritspåsen eller tar man en kniv och gör ett litet hål. När jag fyllde mina munkar med nutella var det lätast att fylla de i botten av munken. När de är fylld vänd de i socker. Eller låt det svalna helt och gör glasyr att lägga på de:)

  8. När de är kalla helt, så lägg in i frysen om du inte skall ha de direkt. Det går bra att låta de tina i rumstempratur, men blir godast om man värmer de lite i ugnen. Lycka till:)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.