Hallonbakelser

Dr. Oetker, www.oetker.se
fre, 2015-07-03 14:41

Recept på Hallonbakelser med ljuvlig glasyr som får sin underbara smak av vit choklad. Kombon hallon och vit choklad får snålvattnet att rinna.

Receptet ger

ca 12
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 3 st ägg
  • 1 tsk Dr. Oetker citronarom
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker bakpulver

Rubrik

  • Dekoration:

Ingrediens

  • 3 dl vispgrädde
  • ca 200 g hallon
  • ca 150 g vit hackad choklad
  • dekorationsströssel Vi har använt Dr. Oetkers neonmix

Gör så här

  1. Börja med glasyren. Hetta upp vispgrädden i en kastrull så den nästan kokar. Ta kastrullen från värmen och rör i den hackade chokladen. Rör om tills chokladen smält. Kyl blandningen väl i ett kylskåp (cirka 4 timmar eller över natten). Vispa med en elvisp tills du får en tjock och fluffig massa.

     

    Vispa smör och socker. Tillsätt äggen ett i taget och därefter citronaromen. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ned dem i smeten. Rör till en jämn smet. Häll upp i smord muffinsplåt eller använd smorda cylinderformar, 10 cm i diameter (finns att köpa på nätet, ex lyckasmedmat.se).

     

    Grädda mitt i ugnen vid 200 grader ca 20 minuter. Låt svalna något i muffinsplåten. Ta upp kakorna ur formen och låt svalna helt på galler. Dela muffinsen i 2 eller 3 delar. Fördela den vita chokladkrämen mellan och på muffinsen. Dekorera med hallon och strössel.

     

     

Gott

Så sjukligt gott!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.