Bild på Blåbärsremmar

Blåbärsremmar

diysweden.se, diysweden.se
tis, 2015-09-01 10:28

Det här receptet på syrliga blåbärsremmar fungerar till de flesta frukter och bär, här är receptet!

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 150 g frysta blåbär
  • 10 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 dl vit sirap
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 tsk citronsyra

Rubrik

  • Garnering

Ingrediens

  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk citronsyra

Gör så här

  1. Börja med att klä en plåt med inoljat bakplåtspapper.

  2. Tina sedan blåbären i micron.Passera dem genom en finmaskig sil så att du får 1 dl Blåbärspuré

  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten, ställ åt sidan.

  4. Koka upp blåbärspuré, strösocker, sirap och vatten i en kastrull på hög värme. Låt stormkoka till 105 grader, tag sedan av från värmen.

  5. Krama vattnet ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma blåbärsblandningen. Tillsätt till sist citronsyra och rör om.

  6. Häll sedan ut smeten på plåten. Bred ut massan tunt med hjälp av en palett. Låt stelna i rumstemperatur i över natten.

  7. Nästa dag: Blanda strösocker och citronsyra på en bricka. Skär godiset i 2 cm breda remmar och vänd dem sedan i sockerblandningen ett par gånger. Låt ligga och torka på bakplåtspapper i ett par timmar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.