Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

Bountybollar

Supergoda bountybollar, med mycket smak av kokos.

Mariascupcakes

Vote
(17)

Räcker till 50 st bollar

Räcker till...

50 st bollar

Ingredienser

Så gör du

  • 50 gram smör
  • 0.5 dl sirap
  • 0.5 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 250 gram kokosflingor
  • 200 gram ljus blockchoklad Går även att använda mörk choklad.
  1. Blanda allt utom kokos i en kastrull och koka i 5-8 minuter, tills smeten börjar bli lite seg.

  2. Tillsätt kokosen och blanda allt.

  3. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar och lägg på en skärbräda. Ställ i frysen ca 30 min

  4. Smält chokladen över vattenbad.

  5. Doppa kokosbollarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper. Förvaras kallt.