Chokladbollar i ugn
Enkla och smarriga, kräver dock lite tid.
Ingredienser & Gör så här
Ingrediens
- 200 g rumsvarmt smör
- 3 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 6 msk kakao
- 4 dl vetemjöl
- pärlsocker
Gör så här
Blanda ihop allt till en kladdig deg. Använd gärna händerna. Rulla bollar och rulla dem i pärlsocker och lägg dem sedan på en bakplåtpappersklädd plåt. Grädda i 50 grader i cirka två timmar. Stäng sedan av ungen och låt kakorna stå i eftervärmen i cirka 12 timmar.
blir det inte kallt i ugnen
av Gäst - 2014-04-06 16:07
blir det inte kallt i ugnen på tolv timmar då
Varför så länge?! Det tar ju
av Gäst - 2013-10-15 15:23
Varför så länge?! Det tar ju sammanlagt 14 timmar!!! :O
det ser gott ut men det tar
av Gäst - 2011-06-18 15:30
det ser gott ut men det tar ju hela 14 timmar totalt. varför så länge??
För att de ska torka
av Pärssan - 2011-07-20 20:15
För att de ska torka ordentligt. Det kan säkert gå på kortare tid men jag brukar ha dem över natten.
Måste de verkligen stå i hela
av Gäst - 2011-03-29 16:28
Måste de verkligen stå i hela 12 timmer efteråt? :)
Skriv kommentar