Bild på Chokladbomber

Chokladbomber

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2011-04-18 09:45

Receptet ger

ca 30
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 250 g Odense chokladknappar, ljus choklad
  • 100 g Odense nougat
  • 1 dl Turkisk peppar
  • 2 dl salt lakritsströssel

Gör så här

  1. Krossa turkisk peppar i en mortel till ett fint kross. Smält nougat och 150 gram av chokladen enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Blanda turkisk peppar och chokald, häll upp i en smord form. Ställ svalt ett par timmar.

  3. När "kakan" stelnat, skär den i ca 30 bitar och forma till kantiga bumlingar med handen. Smält resterande choklad.

  4. Rulla bumlingarna med lite choklad i handen så att det täcker runt om. Rulla dem därefter i lakritsströsslet.
    Låt bomberna stelna innan de serveras.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.