Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladbomber

Vote
(4)

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g Odense chokladknappar, ljus choklad
  • 100 g Odense nougat
  • 1 dl Turkisk peppar
  • 2 dl salt lakritsströssel
  1. Krossa turkisk peppar i en mortel till ett fint kross. Smält nougat och 150 gram av chokladen enligt anvisningar på förpackningen.

  2. Blanda turkisk peppar och chokald, häll upp i en smord form. Ställ svalt ett par timmar.

  3. När "kakan" stelnat, skär den i ca 30 bitar och forma till kantiga bumlingar med handen. Smält resterande choklad.

  4. Rulla bumlingarna med lite choklad i handen så att det täcker runt om. Rulla dem därefter i lakritsströsslet.
    Låt bomberna stelna innan de serveras.