Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Chokladdekoration till granen

Gör julgransplundringen till julens godaste stund!

Vote
Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 300 g Odense chokladknappar av vit, ljus eller mörk choklad
  • 3 dl florsocker
  • 1 st äggvita liten
  • några droppar citronsaft
  • ev. ett par droppar karamellfärg gul, röd eller grön
  • Silverkulor, mandlar, nötter, strössel eller annat ätbart kul!
  • Pepparkaksformar av t ex gubbar, gummor, stjärnor
  1. Smält 2/3 av chokladen till ca 45°C. Tag resterande 1/3 och rör ner i chokladen. Se till att all choklad smälter, och att temperaturen inte överstiger 32°C. Den skall kännas lite kall men fortfarande lätt att arbeta med.

  2. Ta lite matolja på kanterna av formarna. Lägg formarna på ett bakplåtspapper. Fyll upp med valfri choklad, alternativt två olika, så att det blir marmorerat ca 2 – 3 mm tjockt. Vill du att dekoration ska fastna, dekorera direkt innan chokladen stelnat. Glöm inte göra ett litet hål till bandet om den ska hänga i granen.

  3. Plocka försiktigt bort formarna när chokladen stelnat.

  4. Kristyr – vispa med elvisp florsocker, äggvita och några droppar citronsaft till ett fast fluff. Om du vill, färga kristyren med ett par droppar hushållsfärg. Fyll upp kristyren i spritspåse och dekorera fantasifullt – du kan skriva namn, spritsa olika mönster eller doppa kanterna i strössel.

  5. Trä upp dem på snören och häng i granen, fönstret eller riset. Perfekt till julgransplundringen!