Bild på Chokladdoppad hallonkola

Chokladdoppad hallonkola

Dr. Oetker, www.oetker.se
mån, 2015-11-30 13:10

Recept på en mjuk hemgjord kola som dekoreras med vit choklad och torkade hallon.

Receptet ger

ca 14
st
kolor

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • ca 250 g hallon färska eller frysta
  • 2 dl vispgrädde
  • 40 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 dl vatten
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl Dr. Oetker Natural Raspberry

Gör så här

  1. Mixa de färska eller frysta hallonen och passera dem genom en finmaskig sil, så att du får 150 g hallonpuré. Blanda purén med grädde och smör i en kastrull och värm på svag värme tills smöret har smält.

  2. Koka socker, glykos och vatten i en annan kastrull tills blandningen har en temperatur på ca 160 grader och precis ändrar färg. Tillsätt gräddblandningen i tre omgångar, vispa mellan varven. Låt kolan koka på medelvärme till 124 grader, eller gör ett kulprov; rör om då och då.

  3. Lägg bakplåtspapper i botten på en form som är ca 20*20 cm. Häll kolan i formen och låt den stelna i kylskåp ca 3 timmar. Skär sedan kolan i fina bitar.

  4. Smält eller temperera chokladen och doppa halva kolan i choklad. Stryk av överflödig choklad på undersidan och lägg kolan på ett bakplåtspapper. Strössla över de torkade hallonen innan chokladen stelnar.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.