Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Chokladfudge

Recept på chokladfudge. En sötsak som är lika god året om. Om man inte har hushållstermometer kan man koka gräddblandningen tills den håller för kulprov.

Vote
(16)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 30 st

Räcker till...

ca 30 st

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 50 g smör
  • 2 msk Dr. Oetker flytande glykos
  • 1 krm salt
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  1. Blanda vispgrädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sätt i en hushållstermometer. Låt koka till smeten är 120 grader.

  2. Rör ner smör, salt, vaniljsocker och glykos. Låt koka 1 minut.

  3. Ta av smeten från värmen och tillsätt chokladen i bitar.

  4. Rör om och häll smeten i en form (20X30 cm) täckt med smörpapper.

  5. Ställ kallt att stelna. Skär ut bitar med kniv.

  6. Förvaras svalt.