Bild på Chokladtryffel

Chokladtryffel

Milda, www.milda.se
ons, 2010-05-26 20:15

Förvara i kylskåp.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffe
  • 3 st stjärnanis
  • 250 g mörk choklad, hackad
  • kakaopulver

Gör så här

  1. 1. Koka upp grädden tillsammans med kaffepulvret och stjärnanisen. Låt det sedan dra i 20 minuter under lock.

    2. Koka upp blandningen igen och sila den.

    3. Lägg den hackade chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält.

    4. Kyl och låt mogna några timmar eller gärna över natten.

    5. Forma små fina tryfflar. Låt stå kallt i kylen ca 30 minuter.
    Rulla eller vänd tryfflarna i kakopulver. Eller doppa tryffeln i smält choklad om du vill ha det i stället för kakaopulver.

    Förvara i kylskåp.

Haha, jag lät stå i kylen för

Haha, jag lät stå i kylen för att sedan forma.. Oj, så hårt det blev.Nu har smeten stått ett par timmar så snart kan jag rulla ut. Men Gott var det då vi smakade av.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.