Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Chokladtryffel

Förvara i kylskåp.

Milda http://www.milda.se

Vote
(1)

Fri från

Äggfritt

Äggfritt

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1 msk snabbkaffe
  • 3 st stjärnanis
  • 250 g mörk choklad, hackad
  • kakaopulver
  • 1. Koka upp grädden tillsammans med kaffepulvret och stjärnanisen. Låt det sedan dra i 20 minuter under lock.

    2. Koka upp blandningen igen och sila den.

    3. Lägg den hackade chokladen i en skål över en kastrull med hett vatten. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills den smält.

    4. Kyl och låt mogna några timmar eller gärna över natten.

    5. Forma små fina tryfflar. Låt stå kallt i kylen ca 30 minuter.
    Rulla eller vänd tryfflarna i kakopulver. Eller doppa tryffeln i smält choklad om du vill ha det i stället för kakaopulver.

    Förvara i kylskåp.