Bild på Hemgjord bounty
Bild på Hemgjord bounty

Hemgjord bounty

baka.se
tis, 2015-11-24 09:23

Recetp med choklad och kokos i en oslagbar kombination. Denna variant av godiset Bounty har vi valt att toppa med frystorkade jordgubbsbitar från Dr. Oetker. En riktigt smakhöjare! Godiset går utmärkt att frysa in!

Receptet ger

20-30
bitar
beroende på storlek

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 400 g kondenserad mjölk
  • 300 g kokosflingor
  • 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • Dr. Oetker Natural Strawberry

Gör så här

  1. Klä en liten bakform ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper.

  2. Rör samman kondenserad mjölk och kokosflingor. Tryck ut kokosmassan i formen till önskad storlek och höjd. Låt massan stelna i frysen i minst 30 minuter.

  3. Ta ut formen och skär kokosmassan i den storlek på bitar som du vill ha - vi valde att göra avlånga bitar.

  4. Styckfrys bitarna i ytterligare 30-40 minuter.

  5. Smält chokladen i micro eller vattenbad. Doppa de frysta bitarna i chokladen så den täcker alla sidor och strössla direkt på lite jordgubbsbitar innan chokladen hinner stelna.

  6. Ställ bitarna kallt så att chokladen stelnar. Förvara sedan bountybitarna kallt i en burk med lock.

  7. Tips! Variera choklad och dekoration efter tycke och smak- du kanske föredrar vit choklad och blåbärsdekoration?

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.