Bild på Kexchoko med mandel

Kexchoko med mandel

Odense, www.odense-marcipan.se
mån, 2010-11-22 09:51

En frestelse ingen kan hålla fingrarna från.

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g Odense nougat
  • 200 g Odense mandelmassa
  • 10 st smörgåsrån
  • 200 g Odense ljus choklad
  • 1 påse mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C. Rosta mandelspånen gyllenbruna i ca 8 minuter. Låt svalna.

  2. Hyvla med hjälp av osthyvel mandelmassan, lägg skivorna så att de täcker ett smörgåsrån.

  3. Hyvla nougaten tunt och lägg den ovanpå mandelmassan, lägg sedan på mandelmassan som ett lager till, avsluta med ett smörgåsrån och pressa ihop dem lätt.

  4. Smält ljus choklad på låg temperatur. Pensla alla kexen rikligt runt om med chokladen, vänd dem i den rostade mandeln. Ställ kallt en liten stund.

  5. Skär ut fyra trianglar per rån.

Jag skulle nog sätta

Jag skulle nog sätta svårighetsgraden till minst 3 då jag upplevde det som att man måste vara två när man gör detta godis. Dock blev resultatet mycket bra till slut, och det godaste av alla olika julgodis jag lagade! Ett tips är att lägga in kexen (med mandelmassa och nougat applicerat, dvs mellan steg 3 & 4) i micron och sedan trycker ihop dem lite extra, så blir det lättare att få på den smälta chokladen runt omkring. Lycka till! /Linnea Stockholm

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.