Bild på Kladdkaketryfflar

Kladdkaketryfflar

My Kitchen Stories, mykitchenstories.se
tors, 2016-07-21 11:38

För alla er som älskar kladdkaka - här har ni en lyxvariant av det!

Dessa är otroligt goda och bara smälter i munnen. Receptet räcker till ca 30 stycken.

Receptet ger

ca 30
st

Ingredienser & Gör så här

Rubrik

  • Kaka:

Ingrediens

  • 75 g smör
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl vatten
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk Dr. Oetker bikarbonat
  • 1 tsk Dr. Oetker bakpulver
  • 2,25 dl strösocker

Gör så här

  1. 1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Smält smöret i en kastrull.

    3. Tillsätt vaniljsocker, vatten, mjölk och ägg till smöret.

    4. Blanda mjöl, kakao, bikarbonat, bakpulver och socker, och sikta ner i smörblandningen.

    3. Vispa till en slät smet , häll upp i en bakform.

    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

    5. Låt kakan svalna ordentligt för att sedan smula den för hand eller med elvisp. Det behöver inte vara väldigt finsmulat men inga stora klumpar ska finnas kvar.

    6. För att skapa en formbar tryffelsmet behöver du tillsätta frosting.

     

     

Rubrik

  • Frosting:

Ingrediens

  • 100 g mjölkchoklad
  • 100 g Philadelphiaost
  • 25 g smör
  • 25 g florsocker
  • hasselnötter till dekoration

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro med 30 sekunders intervallet mellan vilka du rör om. Låt svalna ordentligt.

    Vispa ihop färskost, smör och florsocker.

    Rör ner den avsvalnade chokladen och vispa upp till en fluffig forsling.

     

  2. Rör nu ihop frostingen med kaksmulorna tills allt har blandat sig och låt smeten vila i kylskåp i ca 30 minuter. Så länge gör du iordning en plåt eller bricka (denna behöver vara i storleken att det får plats i kyl/frys) som du klär med bakplåtspapper.

     

    Rulla smeten till lika stora bollar, ungefär lika breda som en femkrona och lägg på bakplåtspappret. Låt stå i frysen tills de är riktigt kalla. Smält under tiden 300 g mörk choklad i micro eller över vattenbad.

     

    Ta ut bollarna från frysen och doppa varje boll i den mörka chokladen. Ta upp med en gaffel och låt överflödig choklad rinna av, ställ tillbaka på plåten och garnera med hasselnötskross. Förvaras i kylskåp.

     

     

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.