Bild på Lyxig Lakritskola

Lyxig Lakritskola

baka.se
tors, 2014-11-20 15:27

Denna lakritskola är en smörkola med fin lakritssmak.

Receptet ger

70
st
beroende på storlek på kolorna

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 100 g smör
  • dl strösocker
  • 1-2 msk Dr. Oetker lakritsextrakt. För starkare lakritssmak, öka mängden.
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl farinsocker
  • ½ dl Dr. Oetker glykos
  • ½ tsk Dr. Oetker vaniljsocker

Gör så här

  1. Smält smör och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka under omröring i 3-5 minuter till gyllenbrun färg.

    Tillsätt lakritsextrakt, grädde, farinsocker, glykos och vaniljsocker. Låt koka utan lock tills smeten klarar kul-provet eller är 124 grader, ca 20 min.

    Häll i en form med bakplåtspapper, ca 20*25 cm. Låt stelna i rumstemperatur. Skär i bitar och slå in i papper.

    Kulprovet: Häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula. Kulan ska bli fast och hård.

Eftersom den tydligen är

5

Eftersom den tydligen är försvinnande god har jag gjort flera satser. Slutar man koka vid 120 grader, blir kolan mjuk och fin. Ingen risk för plomber.

Blev fantastiskt god!

Blev fantastiskt god! Lakritssmaken kommer lite på slutet. Tar inte över utan är en precis lagom touch! Rekommenderas!

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.