Marmeladgodis
Recept på solgult hemgjort godis som smälter i munnen.
Räcker till 2-3 iskubsformar
2-3 iskubsformar
Ingredienser
Så gör du
- 10 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
- 2 dl vatten
- 5 dl strösocker och en nypa eller två till dekoration
- 4 msk Dr. Oetker flytande glykos
- 1,5-2 tsk Dr. Oetker citronarom
- 1 tsk Dr. Oetker gul hushållsfärg mindre eller mer beroende på hur mycket färg du vill ha
- olja till pensling av formen
Pensla formen med olja. Detta för att godiset skall lossna lätt.
Låt gelatinpulvret svälla i 1 dl vatten.
Häll socker, flytande glykos och 1 dl vatten i en kastrull. Låt det koka upp och rör så att sockret smälter. Placera en kökstermometer i smeten så att du kan hålla koll på tmeperaturen.
Fortsätt att koka smeten utan att röra om. När temperaturen når 125 grader tar du av kastrullen från plattan.
Tillsätt det svällda gelatinet, aromen och hushållsfärgen. Rör om ordentligt.
Häll smeten i formarna. Ställ i kylskåp och låt det stelna över natten.
Stjälp upp/pilla ut godiset ur formen/formarna nästa dag. Rulla bitarna lätt i strösocker.
Det går även bra att använda någon annan hushållsfärg till godiset och smaksätt gärna med din favoritsaft eller juice.