Bild på Marsipan med kaffekaramell

Marsipan med kaffekaramell

Dr. Oetker, www.oetker.se
ons, 2010-02-24 13:34

Recept på hemgjort godis med mjuk fyllning som smakar kaffe, och omsluts av marsipan och ljus choklad.  Mmmmm..

Receptet ger

16
st
praliner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 0,5 dl kaffe
  • 0,5 dl socker
  • 100 g mörk choklad
  • 200 g marsipan
  • 0,25 dl Kahlua
  • 100 g ljus blockchoklad
  • 50 g Dr. Oetker rostade mandelspån

Gör så här

  1. Koka upp kaffe och socker i en kastrull och stormkoka 3-4 min.

  2. Låt svalna en stund och låt den mörka blockchokladen smälta ned i den varma sirapen.

  3. Ställ in kaffekaramellen i kylskåpet tills den stelnat helt.

  4. Blanda marsipanen med kahlua/whisky/cognac och dela den i 16 lika stora kulor.

  5. Gör en fördjupning i var och en av kulorna och fyll dem med kaffekaramell.

  6. Forma marsipanen runt fyllningen och rulla runda kulor.

  7. Bryt den ljusa blockchokladen i bitar, lägg  i en skål och smält över vattenbad eller i mikro.

  8. Lägg marsipankulorna, en i taget, på en gaffel och doppa dem i chokladen.

  9. Låt glasyren droppa av över skålen och rulla kulorna i rostade mandelspån.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.