Bild på Mörk chokladtryffel

Mörk chokladtryffel

Från sött till salt
lör, 2010-06-05 22:50

En god liten tryffel som gör sig fint både på buffebordet och till kaffet.

Receptet ger

ca 20
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 gram hackad choklad, 64%
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 msk honung
  • 30 gram smör
  • 2 msk valfri likör, t.ex. jordgubb, contreau eller hallon

Rubrik

  • Dekorera

Ingrediens

  • 150 gram Choklad, 64% att doppa tryfflarna i
  • några droppar valfri hushållsfärg
  • strösocker

Gör så här

  1. Koka upp grädde och honung, häll över den hackade chokladen och rör chokladkrämen slät.

  2. Tillsätt smöret.

  3. Häll upp massan i en fyrkantig form klädd med bakplåtspapper och låt stå i rumstemperatur för att stelna. Ställ eventuellt in den i kylen en stund.

  4. Smält chokladen för doppningen, allra helst skall den tempereras för att bli som mest hållbar.

    Hacka hälften av chokladen och smält till 48–50°, häll i resten av chokladen och låt svalna under omrörning till 27–28° för att sedan värmas till 31–32°.

  5. Skär tryfflarna i små fyrkanter och doppa i den smälta chokladen. Strössla lite färgat socker över och lägg på ett bakplåtspapper för att stelna.

    Sockret färgar du genom att hälla lite strösocker i en plastpåse och droppa några droppar hushållsfärg över och skaka runt.

mm önskar man fick smaka

mm önskar man fick smaka

En söt mumsbit som får det

En söt mumsbit som får det att vattnas i munnen=)

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.