Bild på Mums-Mums

Mums-Mums

garfield
ons, 2010-06-16 22:32

Härligt goda dallriga mums-mums

Receptet ger

20
i en långpanna ca 24 x 34 cm
ca beroende på formens storlek

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 4 ½ dl strösocker
  • ¾ dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 ½ dl kallt vatten OBS de måste vara kallt vatten
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl kokhett vatten OBS måste vara kokande vatten
  • 4-5 dl kokosflingor Till garnering
  • 1 ½ msk kakao Till garnering

Gör så här

  1. Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
    Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
    Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20×30 cm.
    Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
    Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
    Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.

Jättegoda med god smak och

Jättegoda med god smak och fluffighet

Dessa smakade precis som dom

Dessa smakade precis som dom som mamma brukade göra när jag var liten. As goda. Tack för detta recept! :) /Elisabeth

kan man inte ha gelatinblad

kan man inte ha gelatinblad istället??

jag tycker dessa mums mums

jag tycker dessa mums mums har sin egen charm! de är perfekta när mormor kommer på besök!

Kan tyvärr inte hålla med

Kan tyvärr inte hålla med ovanstående kommentar, dessa är verkligen inte goda och dem smakar definitvt inte mums mums..! Jag är ändock konditor så en del kunskap om att baka har jag och dessa får verkligen bottenbetyg!

underbart goda

underbart goda

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.