Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(444)

Mums-Mums

Härligt goda dallriga mums-mums

garfield

Vote
(444)

Räcker till 20 i en långpanna ca 24 x 34 cm ca beroende på formens storlek

Räcker till...

20 i en långpanna ca 24 x 34 cm ca beroende på formens storlek

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 4 ½ dl strösocker
  • ¾ dl florsocker
  • 1 st äggvita
  • 1 ½ dl kallt vatten OBS de måste vara kallt vatten
  • 1 ½ msk gelatinpulver
  • 1 ½ dl kokhett vatten OBS måste vara kokande vatten
  • 4-5 dl kokosflingor Till garnering
  • 1 ½ msk kakao Till garnering
  • Blanda strösocker, florsocker, äggvitan och det kalla vattnet i en skål. Rör ut gelatinpulvret i det varma vattnet och tillsätt detta till sockerblandningen.
    Vispa allt med elvisp ca 25 minuter. Idealiskt är en elvisp med roterande bunke som då sköter sig själv.
    Blanda kokos och kakao. Strö ut en del av det som ett täcke i en rektangulär form ca 20×30 cm.
    Häll smeten i formen och strö över så mycket strössel som fastnar. Spara övrigt strössel.
    Låt smeten stå kallt tills den stelnat, ca 2 timmar.
    Skär smeten i rutor, ca 4×5 cm. Doppa snittytorna i resten av strösslet så att bitarna är helt täckta med strössel.