Bild på Pepparkaksbollar
Bild på Pepparkaksbollar

Pepparkaksbollar

Fridas bakblogg, Fridas bakblogg
ons, 2015-12-02 13:06

Ifall ni också har bakat pepparkakor och har ett gäng kvar i skåpet.
Då har jag det perfekta receptet för att ”bli av” med dem!

Receptet ger

Ca 25
st

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 200 g smör
  • 1,75 dl florsocker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 dl pepparkaksdeg rumsvarm
  • 0,5 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malen ingefära
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 10 dl havregryn
  • 15 st pepparkakor krossade

Gör så här

  1. Börja med att vispa smör, florsocker, vatten och pepparkaksdeg i din bakmaskin eller med elvispen.
    Vispa det riktigt fluffigt.
    Tillsätt vaniljsocker och alla kryddor, vispa ihop.
    Tillsätt till sist havregrynen och vispa på hög hastighet så att grynen krossas.
    Rulla till jämnstora bollar.
    Rulla sedan i de krossade pepparkakorna.
    Förvara i en burk med lock i kylskåpet.
    Går utmärkt att frysa in.

Vilket bra recept.

Vilket bra recept.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.