Bild på Praliner med ingefära och Cointreau

Praliner med ingefära och Cointreau

Ewelina Axell
mån, 2012-12-03 09:40

Receptet ger

35
praliner

Ingredienser & Gör så här

Ingrediens

  • 340 gram mörk choklad

Gör så här

  1. Gjut skal av tempererad mörk choklad.

Ingrediens

  • 1 msk honung
  • 0,7 dl grädde
  • 160 gram finhackad mörk choklad
  • 2 tsk ingefära
  • 1 msk Cointreau
  • 25 gram smör

Gör så här

  1. Koka upp grädde, honung och ingefära.

  2. Ta av grytan från plattan och vispa ner chokladen.

  3. När tryffeln är slät lägg i smöret och låt det smälta. Blanda sist i Cointreau.

  4. Låt svalna (jag brukar hälla i tryffeln i en stor spritspåse i plast och lägga platt på bänken, då svalnar den fort).

  5. Spritsa tryffeln upp till 2 mm från kanten i chokladskalen. Låt stelna i kylskåp.

  6. Förslut med tempererad mörk choklad.

Skriv kommentar

(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
(If you're a human, don't change the following field)
Your first name.
Betygsätt receptet i samband med din kommentar
To prevent automated spam submissions leave this field empty.