Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Praliner med ingefära och Cointreau

Ewelina Axell

Vote
(5)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till 35 praliner

Räcker till...

35 praliner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 340 gram mörk choklad
  • 1 msk honung
  • 0,7 dl grädde
  • 160 gram finhackad mörk choklad
  • 2 tsk ingefära
  • 1 msk Cointreau
  • 25 gram smör
  1. Gjut skal av tempererad mörk choklad.

  2. Koka upp grädde, honung och ingefära.

  3. Ta av grytan från plattan och vispa ner chokladen.

  4. När tryffeln är slät lägg i smöret och låt det smälta. Blanda sist i Cointreau.

  5. Låt svalna (jag brukar hälla i tryffeln i en stor spritspåse i plast och lägga platt på bänken, då svalnar den fort).

  6. Spritsa tryffeln upp till 2 mm från kanten i chokladskalen. Låt stelna i kylskåp.

  7. Förslut med tempererad mörk choklad.