Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(8)

Pumpatryffel

Små chokladtryfflar blir ett läckert godis till Halloween. De här söta pumporna dekorerar du lätt med Dr. Oetker Sugar Fondant och gelfärger.

Här nedan finner ni vårt recept på pumpatryffel:

Vote
(8)

Räcker till 8 st bitar

Räcker till...

8 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g mörk choklad
  • 100 g digestivekex gärna med choklad
  • 0,5 dl hallonsylt
  • florsocker
  • Dr. Oetker Sugar Fondant White
  • Dr. Oetker Gelfärger gul, röd och grön
  • Dr. Oetker Svart hushållsfärg
  • kakao
  1. Bryt chokladen i små bitar och smält den över vattenbad. Låt svalna. Smula kexen i en skål och blanda ned sylt och smält choklad. Rör om till en slät smet. Låt smeten stelna i kylskåp i cirka 30 minuter tills den är formbar.

  2. Ta bort cirka 1/3 av sockermassan. Knåda in några droppar röd och gul gel colour i massan. Tillsätt cirka 5 droppar i taget och blanda väl tills du har en jämn orange färg. Om sockermassan blir kletig tillsätter du mer florsocker. Täck sockermassan med plastfolie när du är klar så den inte torkar.

  3. Färga det mesta av den resterande sockermassan med grön gelfärg. Ta några droppar i taget till du har en önskad grön färg. Täck med plastfolie. 

  4. Blanda en tesked svart hushållsfärg med kakao tills du får en pastalik smet. Använd denna till att färga in den sista delen av sockermassan svart.

  5. Dela tryffelmassan i 8 bitar. Forma runda kulor. Ställ in kulorna i kylen en stund. Dela den orangea sockermassan i 8 bitar. Kavla ut varje del till cirka 9 cm i diameter. Täck chokladtryffeln med sockermassa och forma till en rund boll.

  6. Kavla ut den gröna sockermassan tunt och forma löv, stjälk och stam till varje pumpa. Använd lite vatten för att fästa massan.

  7. Forma slutligen ögon och mun med den svarta massa som sätts fast med lite vatten. Ät och njut!